Tilbakeblikk fra foregående år

Natrudstilrennet 2019 – er nå historie! 

 

Da er årets Natrudstilrenn ved veis ende og vi takker alle deltagere, foreldre, dugnadsfolk og støtteapparat. Særlig takk til Ringsaker Almening/Sjusjøen Skisenter som lar oss få benytte dette praktanlegget. Den nye hallen var en suksess:) 

Dagens resultatliste viser mange gode prestasjoner og god innsats for alle som fullførte dagens renn.  

Velkommen tilbake i 2020 og lykke til med årets sesong. 

Mvh Søre Ål il 

Oppdatert startliste 

Da er det igjen klart for sesongåpningen her på Sjusjøen og i Sjusjøen Skisenter Natrudstilen og du finner drøyt 350 påmeldte på lørdagens startliste som nå er klar.  For de som ikke har meldt seg på er det mulighet for etteranmelding. Dette gjør du på rennkontoret i hallen på stadion. Årets deltagerantall er noe lavere enn i fjor da vi hadde 629 på startstreken. 

Vi gjør spesielt oppmerksom på at alle løpere fra 13 år må ha gyldig skilisens. Engangslisens kan løses på rennkontoret eller der og da gjennom min idrett. 

Løypemannskapet i Natrudstilen har som vanlig gjort en god jobb med løypene og alle løyper fra 1 til 5 kilometeren er preppet og klar.  

 

Velkommen til ei fin skihelg her på Sjusjøen. 

 

Med vennlig hilsen Søre Ål il – leder Håvard Selbæk og rennleder Bjørn Horten

 

Natrudstilrennet 2018 – nok en suksess 

Med fjorårets deltagerrekord der vi hadde 739 starter på lørdagen inkludert JR VM uttaking er Søre Ål il meget fornøyd med årets 629 deltagere på startstreken. Da må vi nok en gang si att Natrudstilrennet ble en suksess. I de offisielle resultatlistene fra årets renn finner du og mange resultater på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Sindre Bjørnstad Skar og Martine Lorgen Øvrebust dro seieren i land i Seniorenes FIS renn. Arrangøren vil særlig takke samarbeidspartner Ringsaker Almenning og ikke minst all løpere, ledere, støtteapparat og publikum som gjør dagen fullkommen. Vi må heller ikke glemme den gode dugnadsinnsatsen fra våre medlemmer i Søre Ål il. – dette gjør att vi allerede nå ser frem til neste års renn som vi satser på å arrangere på samme helg og i Desember 2019.

Velkommen tilbake her på Sjusjøen Skisenter – Natrudstilen.  

Siste nytt:

7/12: Etteranmelding Senior FIS klassene stenger fredag 7. desember klokken 18:00 

7/12:  Premiutdeling blir i servicebygget ved publikumsområdet på andre siden av løypene fra stadion. Benytt adkomst via bru fra målområdet. 

Fra 2017:

Her finner du noen bilder fra  fjorårets renn  se og filmen fra Natrudstilrennene desember 2017

 

 

Natrudstilrennene 2017 ble en suksess 

Med nærmere 1400 starter iløpet av 3 hektiske renndager er arrangørklubben Søre Ål il veldig fornøyd med helgens gjennomføring. I fredagens JR VM mønstringsrenn i sprint ble det dramatikk med knall og fall og tette dueller, men med verdige vinnere i begge klasser. Under lørdagens klassiske renn som startet med mønstringsrenn for juniorene og FIS renn for seniorene var det mange kjente navn på startstreken. Det ordinære krets og landsrenn i klassisk for de yngre klassene gikk senere på dagen, mens på søndag morgen rett før soloppgang startet de første juniorene på sin Skiatlon. Guttene først ut med  2 ganger 10 kilometer etterfulgt av 50 jenter som gikk 2 ganger 5 km. Med sol, blå himmel og 12 minusgrader var det perfekte forhold for alle deltagerne og på søndagens fristilrenn.

I de fullstendige resultater for alle 3 dager ser vi at det er stor variasjon i både klubber, løpere, deltagere og vinnere gjennom hele helgen. Vi håper alle sammen har hatt en herlig helg og håper å se dere på start og i desember 2018. Vi satser på samme helg og gjerne og med FIS renn for seniorer og i 2018.

Før den tid, nyt gjerne et tilbakeblikk fra årets renn. 

 

Vi ses igjen i desember 2018!

Rapport fra Stadion søndag morgen

Sola har nå kommet over horisonten og vi har gjort unna Skiatlon for juniorene. Her ble det seier for Thomas Helland Larsen for guttene og Lone Johansen for jentene. De fullstendige resultatene viser at nærmere 150 allerede har vært  ute i sporet og nå klokken 12:00 er det klart for de yngste løperne med start klokken 12:00.

Distansen er fristil og føret er skarpt og godt – perfekt føre for CH6 under skia – «Tøffest uten fluor» føre:) Blå himmel, sol og noen kuldegrader gjør att dette blir en perfekt løpsdag.

Lykke til med dagen til både tilskuere og løpere!

En perfekt dag for langrennsfamilien

Dagen startet med VM mønstringen for juniorene, fortsatte med FIS renn for seniorene og avsluttet med det tradisjonelle Natrudstilrennet med klasser for alle. I dagens over 700 resultater  finner du mange gode prestasjoner.

Føret var skarpt og de fleste løperne traff nok med smurningen selv om vi så endel glipptak i noen av bakken i de harde løypene her på Sjusjøen Skisenter Natrudstilen. Noen var tidlig ute på morgene, så da mørket gikk over i dag gikk starten for 10 kilometer klassisk mønstringsrenn for guttene. Der endte Trøsken ILs Jørgen Lippert på toppen av pallen foran Hyen ILs Jon Rolf Skamo Hope og Filip Fjeld Andersen fra Geilo IL tredje

Menn Junior – 10 km – Klassisk
1. Jørgen Lippert, Trøsken IL 25:05.3
2. Jon Rolf Skamo Hope, Hyen IL 25:25.5
3. Filip Fjeld Andersen, Geilo IL 25:38.6
Jentene fortsatte ballet med 5 kilometer i klassisk. Her gikk seieren til  Tiril Liverud Knudsen fra Konnerud IL. Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Vind IL/Gjøvik/Toten Langrenn tok andre plassen med Tromsø SKs Synne Arnesen på tredje plass.

1. Tiril Liverud Knudsen, Konnerud IL 14:42.0

2. Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Vind IL/Gjøvik/Toten Langrenn 14:50.4

3. Synne Arnesen, Tromsø SK Langrenn 14:56.2

I seniorens FIS renn tok Johan Hoel seieren på herrenes 10 km klassisk foran den lokale stayeren Morten Eide Pedersen med Eirik Brandsdal på tredje. Lokalpatriotene var og fornøyd med å se Vegard Hamnes, Lillehammer Skiklubb på 5 plass og arrangørklubbens egen Petter Stakston på sjette. I kvinneklassen seiret Marte Mæhlum Johannesen med Lillehammer Skiklubb jenta Magni Smedås på andre og Margrete Røsshum Dyrhovd på pallens tredje trinn.

I de yngre klassene var det mange tette dueller og vi gleder oss allerede til i morgen søndag da Skiatlon står på programmet for juniorene, mens de andre klassen skal konkurrere i fristil.

Velkommen tilbake i morgen. Ny dag og nye muligheter i løypa:)

Perfekt start på helga

Det var perfekte løyper og høy fart på Sjusjøen Skisenter Natrudstilen i kveld. Tilslutt var det Kristine Stavås Skistad fra Konnerud og Thomas Helland Larsen fra Fossum som kom først i mål under finaleheatene.

Prologen ble gjennomført med gode forhold i klarværet og med faste fine løyper som hold seg godt etterhvert som prologen skred frem. Etterhvert som mørket senket seg over fjellet gikk kvartfinalene av stabelen uten den store dramatikken, men med mange tette og jevne dueller. I semifinalene og finalen ble duellene tettere og vi opplevde fall og stavbrekk underveis i løypa og på oppløpet. Dette bekrefter at sprint er en konkurranse med små marginer og et høyt jevnt nivå. Kristin imponerte med seier både i prolog og finale. Blandt guttene kom Helland Larsen som skutt ut av en kanon etter å ha hentet ekstra fart i siste sving. Mange var imponert over farten de siste meterene. Det blir spennende å se om dagens pall forsetter med suksess i morgendagens klassiske distanse før vi avslutter helgen med søndagens Skiatlon.

Kvinner Junior – Sprint – Finale – Fri teknikk
1. Kristine Stavås Skistad, Konnerud IL 02:46.10
2. Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Vind IL 02:46.60
3. Amalie Honerud Olsen, Mjøndalen IF 02:46.70

Menn Junior – Sprint – Finale – Fri teknikk
1. Thomas Helland Larsen, Fossum IF 02:51.40
2. Jon Rolf Skamo Hope, Hyen IL 02:52.30
3. Jørgen Lippert, Trøsken IL 02:53.20

Komplette resultater 

Tøffest uten fluor.

Søre Ål il har vedtatt å bli med i alliansen Tøffest uten Fluor. Vi ønsker derfor å oppfordre alle til å benytte glidprodukter uten fluor først nå her under Natrudstilrennene, men og i fortsettelsen og  i alle skirenn – spesielt i årsklasser til og med 16 år.

Bakgrunnen for klubbens vedtak er følgende:
-Fluor er fordyrende element i en allerede kostbar idrett og hever terskelen for deltagelse i skiidretten. Det gjør også at våre utøvere ikke konkurrerer på like vilkår.
– Fluor er helseskadelig.
– Fluor er miljøfiendtlig.

Langrennskomiteen i Norges Skiforbund vil innføre et fluorforbud i klassene til og med 16 år, men først når det finnes sikre kontrollmetoder som kan identifisere fluor under skiene før start i skirenn. Før helgen vedtok Agder og Rogaland skikrets et forbud mot fluor i glidprodukter for aldersklassen 0-16 år. Vi oppfordrer Oppland skikrets og alle dens medlemsklubber til å følge etter.

Klubbens første arrangement som Tøffest uten Fluor klubb blir Natrudstilrennene. Vi legger ut smøretips her på rennsidene før rennet.